Over ons familiebedrijf

We kunnen gerust zeggen dat er in de afgelopen eeuw veel is veranderd. Hier lees je hoe we ons hebben ontwikkeld van blikslager met handkar tot internationale blikspecialist.

Onze geschiedenis

Het ontstaan van ons bedrijf

Franciscus Wilhelmus Kriek verruilde in 1907 zijn werk als voorman in een blikfabriek voor dat van zelfstandig blikslager. Voorzien van handkar met soldeerinrichting ging hij langs de huizen om potten en pannen te repareren. In de avonduren maakte hij samen met zijn vrouw sigarenblikken. Niet veel later produceerde hij ook verf- en koekblikken vanuit het schuurtje naast zijn huis. Op de plek van dat schuurtje, staat ons kantoor nog steeds!

Familiebedrijf: 4 generaties Kriek

Vier generaties Kriek

We gaan voor de lange termijn

'Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld, maar ik weet dat het best bijzonder is om een bedrijf te runnen dat al zo lang in handen is van één familie en nog steeds bestaansrecht heeft. Ik heb in 1999 het stokje van mijn vader overgenomen en ben daardoor de vierde generatie Kriek.' Hoe zorgden Daan en diens voorgangers ervoor dat Zaanlandia Blikverpakkingen het al die tijd overleefde en tot op de dag van vandaag nog steeds bestaansrecht heeft?

Uniek aan ons bedrijf

Dit maakt Zaanlandia Blikverpakkingen speciaal

  • Familiebedrijf sinds 1907
  • Hofleverancier bij beschikking
  • Productie in Nederland en China
  • BRC Packaging gecertificeerd
  • Moderne technieken en machines
  • Creatie van 3D-visuals en dummies
  • Warehousing / Co-Packaging
  • Specialist in maatwerk
Team Zaanlandia Blikverpakkingen

Ontmoet ons team

Medewerkers met een passie voor blik

Ons team bestaat uit ruim 20 ervaren professionals met passie voor hun werk. Het grootste deel van onze medewerkers is werkzaam in onze fabriek in Wormerveer. De verkoop en administratieve afhandeling vindt plaats vanuit ons kantoor in Krommenie. Verder hebben we een breed netwerk aan internationale handelspartners in Europa en Azië.
Palletiseerrobot in fabriek Zaanlandia Blikverpakkingen

Fabriek en kantoor

Van ambacht tot robotisering

De productie van blik is tegenwoordig sterk geautomatiseerd. We worden vandaag de dag geholpen door volautomatische productielijnen en robots. Hoewel het werk verandert, tref je in onze fabriek nog steeds het vakmanschap aan.

Van Azië tot Zaanlandia

Partnerschappen met een win-winsituatie

Sinds 1999 doet Zaanlandia Blik zaken met verschillende bedrijven in China. Uitgangspunt is altijd een partnerschap die een win-winsituatie mogelijk maakt.

Detail van de werkwijze van Zaanlandia Blikverpakkingen

Onze werkwijze

Van aanvraag tot levering

Welke stappen moeten er gezet worden om van jouw idee een onweerstaanbare blikverpakking te maken? Hier kun je schematisch bekijken hoe onze productie eruit ziet van het moment van aanvraag tot aan de levering bij jou voor de deur.

Daan Kriek, CEO van Zaanlandia Blikverpakkingen

Blik op de toekomst

Hoe we mee blijven veranderen

Door mondialisering en de opkomst van lagelonenlanden is de positie van Nederlandse productiebedrijven voorgoed veranderd. Toch willen we in Nederland blijven bedenken en produceren. We schuiven op van blikfabrikant naar blikspecialist, met een netwerk van internationale partners.

Deze klanten gingen je al voor

We werken voor grote en kleinere bedrijven. Hun overeenkomst is de wens om een blik te maken dat qua vorm, functie of uitstraling uniek is. Sommige blikverpakkingen verdienen wat extra aandacht ♥

Geprägd blik

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger was in de markt voor een luxe cadeauverpakking voor sokken. We produceerden een internation...

Dispenserblik voor Smit & Dorlas

Smit & Dorlas

Smit & Dorlas zocht een praktisch opbergblik voor koffiebenodigdheden dat ze op tafels en barren kon z...

Blikfabrikant voor Tony's

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely was op zoek naar een verpakkingsfabrikant die een echte eyecatcher kon produceren voo...