Bewerken van blik

Voeg een handige of bijzondere functie toe aan je blik door het te laten bewerken.

Door blik te bewerken kun je er een functie aan toevoegen. Bijvoorbeeld door een scharnier, handvat, schenkdop, hengsel of slot toe te passen. Met reliëfdruk, zichtvenster, seal of banderol laat je het blik juist extra opvallen.

Blik met reliëfdruk (embossing)

De bekendste techniek om met een simpele bewerking een chique uitstraling aan je blik mee te geven, is reliëfdruk (ook wel pregen of embossing genoemd). Middels een op maat gemaakte stempel, wordt een reliëf in het blikmateriaal gestampt. Vaak is dat een logo, maar het kan ook een afbeelding of stukje tekst zijn. In bepaalde gevallen is embossing op de romp, deksel of bodem ook mogelijk in combinatie met drukwerk. We kunnen in verschillende dieptes werken en zijn in staat om zowel een inwaartse als opwaartse preeg aan te brengen.

Blik met scharnieren

Vrijwel ieder blik is te voorzien van scharnierdeksel, maar bij vierkante of rechthoekige blikken werkt dat het beste. Door het deksel aan het blik te bevestigen met scharnieren, raak je het niet kwijt. Dat voegt gebruiksgemak toe. Sommige van onze klanten kiezen echter voor een scharnierend deksel omdat ze de uitstraling van het blik hierdoor mooier vinden.

Blik met spaargleuf

Aangezien er steeds minder contant geld in omloop is, zien we dat het blik met spaargleuf ook voor andere doeleinden wordt ingezet. Naast een inkeping voor muntgeld kun je ook een smalle gleuf creëren voor het inwerpen van vouchers, enveloppen, zegels of (plastic) munten.

Blik met metalen handvat

Sommige blikken worden gebruikt tijdens het werk. Het kan dan handig zijn om ze te kunnen dragen. Door het aanbrengen van een metalen handvat kun je een blik aan een band of riem hangen. Je kunt het handvat ook gebruiken om het deksel makkelijker te kunnen openen. Een deksel heeft is sommige gevallen slechts een decoratieve functie. Je geeft er een blik een stoere, industriële uitstraling mee. Zeker in combinatie met een metalen schroefdop.

Blik met schenkdop

Vloeistoffen die in kleine beetjes gebruikt worden en lang houdbaar moeten zijn, worden meestal ingeblikt. Om bij de inhoud te kunnen komen, kun je kiezen om een deksel of dop te plaatsen. Voor een dunne of bederfelijke samenstelling ligt een schenk-, schroef- of drukdop voor de hand. Door een dop toe te passen, kun je makkelijk schenken zonder te knoeien. We kunnen metalen schroefdoppen realiseren, maar ook gewone drukdoppen van kunststof.

Blik met zichtvenster (PVC)

Als de inhoud van je product aantrekkelijk is om naar te kijken, wil je die het liefst direct laten zien. De kans is groot dat dit de hoeveelheid aankopen of het verbruik ervan vergroot. Uit marketingoogpunt kan het aanbrengen van een kijkvenster in de romp of deksel van een blik dan ook gewenst zijn. Je kunt dan zonder het blik te openen het product zien (vóór aanschaf) of de resterende inhoud bepalen (na aanschaf). Een zichtvenster kan in alle denkbare vormen worden uitgevoerd, van een rond venster tot volledig in de door jouw gewenste vorm.

Blik met spanring

Een spanring om een blik ziet er industrieel uit. Dat is ook niet verwonderlijk, want in die sector wordt deze sluiting het meest toegepast. Een spanring klemt het insluitdeksel met behulp van een ring stevig aan het blik vast. De spanring maakt het mogelijk om de vloeistof of gevaarlijke stof in een blik hermetisch af te sluiten. Zo blijft het product houdbaar en levert het geen gevaar op voor haar omgeving.

Blik met beugelsluiting

In tegenstelling tot de spanring, wordt de spanbeugelsluiting juist meer in de voedingsmiddelensector toegepast. Met een spanbeugel sluit een deksel nog beter. Dat kan wenselijk zijn bij producten die lang houdbaar moeten zijn. Sommige klanten willen zich gewoon onderscheiden en houden van de iets robuustere uitstraling. Het deksel dat de spanbeugel afsluit kan gemaakt worden van kunststof (leverbaar in diverse kleuren) of van blik (blank of bedrukt). De binnenkant van het deksel bevat meestal een gummi-rand voor optimale sluiting.

Blik met draaghengsel

Waar een metalen handvat op een blik vaak het openen of dragen vergemakkelijkt, wordt een draaghengsel meestal als decoratieve gimmick toegevoegd. Door een draaghengsel toe te voegen, wordt het dragen of ophangen van het blik natuurlijk wel makkelijker. We kunnen blanco of gekleurde draaghengsels maken van metaal of kunststof.

Blik met slot (en sleutel)

Je grootste geheimen bewaar je natuurlijk in een blik! Om een blik visueel af te kunnen sluiten, kunnen we het voorzien van een slotje met sleutel. Het slot verbindt het deksel met het blik en daarom is de inhoud alleen bereikbaar voor de houder of vinder van de sleutel. Echte dieven zul je niet stoppen, maar kleine boefjes vermaken zich er bijzonder goed mee! We hebben blikken met sloten geproduceerd voor onder andere banken (spaarpotten) en reisbureau’s (koffertjes).

Blik als koker

Langwerpige producten zijn over het algemeen gevoelig voor doorbuiging of breuk. Om lange producten te kunnen verpakken, is blik een uitstekende mogelijkheid. Je kunt een blik uitvoeren als koker met deksel. Een andere optie is het verbinden van twee blikken door beide kokerdelen over elkaar heen te laten schuiven. We gebruikten kokerblikken voor het verpakken van een landkaart, paraplu, magnumfles of een (niet vouwbaar) product als een kabel.

Interieur van blik

We snappen dat het interieur van je auto of woning meer aandacht krijgt dan dat van je product. In sommige gevallen verdient het interieur van een blik echter wel alle aandacht. Bijvoorbeeld als ze gescheiden moeten blijven (vakverdeling), uit veiligheid vastgelegd moeten worden (ondersteund) of na het openen extra fraai gepresenteerd moeten worden (display). We kunnen je blik een interieur geven van foam, karton of kunststof. Kunststof wordt middels thermoforming gevormd en heeft een glad of velours eindresultaat.

Blik met seal of banderol

Mag de inhoud van jouw product direct bereikbaar zijn of is het leuk om die nog even uit het zicht te houden? We kunnen je blikverpakking voorzien van een bedrukte papieren seal met scheurperforatie. De koper of ontvanger van je product kan de inhoud bereiken door het zegel open te scheuren.

Je kunt ook denken aan een bedrukte papieren of kartonnen banderol die om het blik heen zit. Je kunt pas bij de inhoud komen door de banderol te verbreken. Het uitpakken krijgt een extra dimensie en de branding is eenvoudig aan te passen bij een extra smaak of nieuwe actie. Het blik kan immers hetzelfde blijven.

Display voor blik

Ben je op zoek naar een manier om een aantal blikken op een stijlvolle manier te presenteren? We spreken veel klanten die een kleine voorraad willen presenteren bij hun verkoopkanalen of promotionele activiteiten. Een displaydoos voor blik kan uitkomst bieden. In een display kun je een aantal blikken op de toonbank of etalage zetten. Wij laten ze graag voor je maken, zodat je verpakking direct klaar is voor gebruik.

Hybride blik

Wist je dat je blikmateriaal ook kunt combineren met andere materialen? Door kunststof, hout, leer of kurk toe te voegen, ontstaat een hybride blikvorm. De toepassing van een ander materiaal is speels en kan een extra functie toevoegen. Een handvat, deksel of bodem van afwijkend materiaal kunnen de uitstraling volledig veranderen.

Blik met fels- of lasnaad

De naad is het verbindingsdeel van een blik. De meeste blikken hebben een felsnaad. Bij offset en digitale druk kan door toepassing van een felsnaad de bedrukking rondom helemaal door lopen. Bij een zeefdruk ligt dat anders. Als je kiest voor een blik dat 100% luchtdicht, lichtdicht en lekdicht moet zijn, dan krijgt het een lasnaad. Een lasnaad garandeert dat een vloeistof of product houdbaar blijft en niet lekt. De lasnaad blijft echter altijd onbedrukt.

Blik met Easy Open End

Engelse benamingen worden in Nederland vaak overgenomen. Er bestaat een internationale bliksluiting waarmee een blik makkelijk (doch éénmalig) geopend kan worden. We noemen dit Easy Open End (afgekort tot EOE of ETO). Door een treksluiting (lipje) te bevestigen aan het deksel, kan het aan de bovenzijde eenvoudig opengetrokken worden. Dit blikken deksel heeft een openingsinstructie als vaste tekst, is altijd voorzien van een compound (liner) en is afgewerkt met een foodlak.

Blik met Peel Off End

Een blik met een Peel Off End (afgekort PEO) werkt hetzelfde als hierboven beschreven bij Easy Open End. Het is echter gefabriceerd van aluminium. Het deksel is tevens voorzien van een compound (liner) en afgewerkt met een foodlak.

Blik met palsluiting

We kunnen blikken ook voorzien van een palsluiting (Penny lever lid). Dit deksel is, in tegenstelling tot Easy Open End en Peel Off End, wèl hersluitbaar. Bovendien zit er een gefabriceerde folie in de ring. Het deksel is voorzien van een compound (liner) en afgewerkt met een foodlak.

Blik met plastic deksel

Een blik dat is voorzien van een deksel met Easy Open End (EOE) of Peel Off End (POE), moet is sommige gevallen aanvullend afgesloten worden. We kunnen deze blikken voorzien van een kunststof afsluiter. In de gangbare diameters zijn de basiskleuren transparant en wit. Speciale kleuren leveren we op aanvraag.

Blik met compound (liner)

Vloeibare producten mogen niet lekken en bederfelijke goederen moeten zo lang mogelijk vers blijven. Om te voorkomen dat de naden in de bodem van een blik vloeistof gaan lekken of zuurstof binnen laten, kunnen we deze voorzien van een rubberen laag. Op bijgaande afbeelding is te zien dat het deksel is voorzien van een zogeheten compound (liner).

Blik met geneckte bodem

Door het innemen van de onderzijde van het blik (necken) wordt de diameter aan de onderzijde kleiner ten opzichte van de bovenste diameter. Hierdoor worden de blikken stapelbaar, zodat het gebruiksgemak bij plaatsing op de voorraadplank verbetert. Een aanvullend voordeel is de fixatie gedurende het transport. Geneckte blikken steken in de doos in elkaar, zodat ze niet gaan schuiven.

Ook een blik op maat?

Heb je interesse in een blik dat qua vorm, bedrukking of bewerking helemaal bij je past? We komen graag in contact om je vrijblijvend te informeren en hopelijk te inspireren.