Speciale vormen blik

Vorm volgt functie. Dat geldt zowel in de architectuur als in de verpakkingsindustrie.

Wij kunnen blik produceren in iedere denkbare vorm. Of dat nou conisch, vierkant, rond, ovaal, driehoekig, stervormig of hybride is. Standaardvormen bieden we in kleine volumes aan via onze webshop. Voor grotere volumes of bij speciale wensen kun je beter een blik op maat laten produceren.

Speciale blikvormen

Soms heb je een blikverpakking nodig die onweerstaanbaar moet zijn. Vorm, bedrukking en functie: alles moet dan kloppen. Wij zijn in staat om een blik in iedere denkbare vorm te produceren. We maakten al blikken die ovaal, bolvormig, achthoekig, driehoekig of stervormig waren. Voor afwijkende vormen mag je ons ook uitdagen, ook al betekent dat meestal dat we maatgereedschap moeten inzetten. Heb je plannen voor een uniek blik? We denken graag met je mee.

Conisch blik (nestbaar)

Een nadeel van lege blikken is de hoeveelheid ruimte die ze innemen. Om het volume van een grote hoeveelheid blikken te verlagen, kun je ervoor kiezen om een blik een conische vorm te geven. Om een rond blik conisch te maken, kunnen we het expanderen. We oefenen dan mechanisch druk uit om de bovenste diameter groter te maken dan de onderste. Conische blikken kunnen in elkaar gestapeld worden, zodat ze ruimte besparen tijdens transport of in de opslag. Naast 30 tot 50% minder volume, resul

Vierkant of rechthoekig blik

Voor sommige producten is een rechthoekig of vierkant blik geschikter dan een rond exemplaar. Bijvoorbeeld omdat ze in het schap van de winkel beter zichtbaar zijn dan een rond blik. De bedrukte voorkant (facing) is immers groter. Een hoekig blik maakt beter gebruik van de ruimte en zorgt voor lagere kosten voor opslag en transport. Met een vierkant of rechthoekig gevorm

Rond blik

De meest voorkomende vorm voor een blik is rond. Dat komt omdat de ronde vorm het eenvoudigst en goedkoop is om te produceren. Er zijn vele, vaste diameters beschikbaar, van klein tot groot. Zeker op het gebied van hoogte kun je bij een rond blik eenvoudig variëren met de inhoud.

Tweedelig blik

De meeste blikken hebben een aparte (losse) bodem die onder het blik wordt vastgemaakt. We spreken dan van een driedelig blik. Bij een heel laag blik of een blik dat op maat gevormd is, kan er ook gekozen worden om het uit twee delen te laten bestaan. Je hebt dan te maken met een diepgetrokken deel (de romp is een soort bakje). Hoeveel je een blik kunt dieptrekken, is afhankelijk van de gewenste vorm. Een groot bijkomend voordeel van een tweedelig blik, is de verhoogde luchtdichtheid. Het eendelige stuk kent immers geen naden. Wij produceerden al eens een ei, kerstbal of bol kaas.

Hybride blik

Wist je dat je blikmateriaal ook kunt combineren met andere materialen? Door kunststof, hout, leer of kurk toe te voegen, ontstaat een hybride blikvorm. De toepassing van een ander materiaal is speels en kan een extra functie toevoegen. Een handvat, deksel of bodem van afwijkend materiaal kunnen de uitstraling volledig veranderen.

Ook een blik op maat?

Heb je interesse in een blik dat qua vorm, bedrukking of bewerking helemaal bij je past? We komen graag in contact om je vrijblijvend te informeren en hopelijk te inspireren.