Kampioen recycling

zaanlandia blik

Blik is koploper

Natuurlijk scheiden we ons papier, glas en plastic voor hergebruik. Maar wist je dat metalen verpakkingen veruit het meest worden gerecycled? Met een recyclingpercentage van 95% is Nederland een van de koplopers in hergebruik van blik. Dat maakt blik tot kampioen recycling. Metalen verpakkingen behouden ook na eindeloos recyclen hun kwaliteit en eigenschappen. Het blikje van vandaag kan de fiets of het vliegtuig van morgen zijn.

Uniek recyclingproces

In een deel van de gemeenten mag blik bij het restafval. Het metaal wordt dan in de afvalverbrandingsinstallatie van het overige afval gescheiden, met magneten en wervelstroomscheiders. In andere gemeenten worden metalen verpakkingen gescheiden ingezameld – via een aparte PMD-zak of een bak. Het blik hoeft dan alleen nog gescheiden te worden van plastic en drankkarton. In beide gevallen is de verwerking relatief eenvoudig. De gerecyclede metalen vormen weer de basis voor gloednieuwe toepassingen.

Permanent materiaal

Blik past uitstekend in het zogeheten ‘permanent material concept’. (No virgin material) Deze term staat voor een productieproces waarin materiaal steeds opnieuw recycled kan worden, zonder verlies van materiaaleigenschappen. Blik voldoet aan deze voorwaarden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld plastic. Essentieel is wel dat het materiaal weer in de afvalstroom terechtkomt.

Duurzame samenleving

In onze maatschappij proberen we steeds duurzamer met grondstoffen en materialen om te gaan. Het gebruik van metaal als verpakking kan daar een goede bijdrage aan leveren. Recycling van blik leidt direct of indirect tot energiebesparing, minder CO 2 -uitstoot en een zuiniger gebruik van grondstoffen.

Bron: www.metalenverpakkingen.nl

zaanlandia blik

Maak jij je klant ook bewust van het belang van recyclen?

Voor alle soorten metalen verpakkingen is er namelijk één recyclelogo: Metal Recycles Forever
Alle Europese merken, producten en organisaties die met metalen verpakkingen werken, mogen dit logo gebruiken.

Neem je klant mee en verwerk het Metal Recycles Forever logo in het design van je (eigen) blikverpakking.
Zo kan jij of jouw klant laten zien dat de keuze voor een metalen verpakking duurzaam is!

RECYCLEN WILLEN WE TENSLOTTE ALLEMAAL!