Metal recycles forever

We zijn ons erg bewust van de ecologische voetafdruk die we nalaten. Blik is 100% recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies. Om dat beter voor het voetlicht te brengen, zijn we aangesloten bij Metal Packaging Europe.

Blik is voor 100% te recyclen

Video van Metal Packaging Europe

Blik is voor 100% te recyclen

Blik is 100% recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies. Zeker de laatste decennia zijn we ons als blikverpakkingenproducent bewust van de ecologische footprint die onze producten hebben. Mede om die reden zijn we lid van Metaal Verpakkingen Nederland, onderdeel van Metal Packaging Europe. Het steeds lichter maken van blikverpakkingen, door slimmer te ontwerpen, vermindert de milieubelasting. De voordelen van hergebruik van blik zijn zo groot, dat in Nederland inmiddels 95% van alle blikverpakkingen zijn weg terug vindt in nieuwe producten. We hoeven dus nog maar 12% nieuwe grondstoffen toe te voegen. Ook úw blikverpakking kan dus onderdeel worden van bijvoorbeeld een nieuwe auto of een trein. Óf een nieuwe blikverpakking natuurlijk.

Hergebruik voorkomt afval

Blikverpakkingen worden vaak bewaard omdat ze mooi zijn, maar ook omdat ze functioneel zijn. Of er nu opnieuw levensmiddelen of schroefjes in bewaard worden; ze krijgen na het eerste gebruik vaak een tweede leven. Eenmaal weggegooid wordt het blik vooral uit de reguliere huishoudelijk afvalstroom teruggewonnen. Er is dus geen duur inzamelsysteem voor nodig.

Effectiviteit stimuleert

Het terugwinnen van blik direct uit huishoudelijk afval maakt dat de mate waarin blikverpakkingen wordt ingezameld de 100% benadert. Vandaar onze slogan: ‘Blik, bij het gewone afval’. Het hergebruiken van blikverpakkingen scheelt ook nog eens enorm veel energie. Gerecycled staal (schroot) vormt 55% van het wereldwijd geproduceerde staal. Het gebruik van schroot scheelt 75% van de energiekosten die gepaart gaan met de productie van ruw ijzer. Een verpakking vervaardigd uit blik is dus niet alleen voor vele doeleinden ideaal, het is bovendien een uiterst duurzaam product.