Past jouw idee in blik ingevuld

Bedankt voor het delen van jouw idee. We nemen snel contact met je op. Heb je nu al een vraag? Neem dan contact op.

Leer Zaanlandia blikverpakkingen beter kennen

zaanlandia blik

Onze geschiedenis

Het ontstaan van ons bedrijf

Franciscus Wilhelmus Kriek verruilde in 1907 zijn werk als voorman in een blikfabriek voor dat van zelfstandig blikslager. Voorzien van handkar met soldeerinrichting ging hij langs de huizen om potten en pannen te repareren. In de avonduren maakte hij samen met zijn vrouw sigarenblikken. Niet veel later produceerde hij ook verf- en koekblikken vanuit het schuurtje naast zijn huis. Op de plek van dat schuurtje, staat ons kantoor nog steeds!

Vier generaties Kriek

We gaan voor de lange termijn

‘Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld, maar ik weet dat het best bijzonder is om een bedrijf te runnen dat al zo lang in handen is van één familie en nog steeds bestaansrecht heeft. Ik heb in 1999 het stokje van mijn vader overgenomen en ben daardoor de vierde generatie Kriek.’ Hoe zorgden Daan en diens voorgangers ervoor dat Zaanlandia Blikverpakkingen het al die tijd overleefde en tot op de dag van vandaag nog steeds bestaansrecht heeft?
zaanlandia blik
zaanlandia blik

Blik op de toekomst

Hoe we mee blijven veranderen

Door mondialisering en de opkomst van lagelonenlanden is de positie van Nederlandse productiebedrijven voorgoed veranderd. Toch willen we in Nederland blijven bedenken en produceren. We schuiven op van blikfabrikant naar blikspecialist, met een netwerk van internationale partners.

Uniek aan ons bedrijf

Dit maakt Zaanlandia Blikverpakkingen speciaal

  • Familiebedrijf sinds 1907
  • Hofleverancier bij beschikking
  • Productie in Nederland en China
  • BRC Packaging gecertificeerd
  • Moderne technieken en machines
  • Creatie van 3D-visuals en dummies
  • Warehousing / Co-Packaging
  • Specialist in maatwerk

Fabriek en kantoor

Van ambacht tot robotisering

De productie van blik is tegenwoordig sterk geautomatiseerd. We worden vandaag de dag geholpen door volautomatische productielijnen en robots. Hoewel het werk verandert, tref je in onze fabriek nog steeds het vakmanschap aan.
zaanlandia blik
zaanlandia blik

Van Azië tot Zaanlandia

Partnerschappen met een win-winsituatie

Sinds 1999 doet Zaanlandia Blik zaken met verschillende bedrijven in China. Uitgangspunt is altijd een partnerschap die een win-winsituatie mogelijk maakt.

Onze werkwijze

Van aanvraag tot levering

Welke stappen moeten er gezet worden om van jouw idee een onweerstaanbare blikverpakking te maken? Hier kun je schematisch bekijken hoe onze productie eruit ziet van het moment van aanvraag tot aan de levering bij jou voor de deur.
zaanlandia blik