Verkade (Pladis)

Verzendbaar blik met kartonnen seal

Verkade benaderde ons voor het maken van een luxe cadeauverpakking voor individueel verpakte mini-chocoladereepjes. De blikverpakking moest per post verstuurd kunnen worden (door de brievenbus passen) en luchtdicht zijn.

Eisen van Enza Verkade

Als Zaans bedrijf met meer dan 100 jaar historie voelen we ons een beetje verwant aan Verkade. Des te leuker is het als je gevraagd wordt om ze te helpen met het ontwikkelen van een blikverpakking. Grappig genoeg hadden we het idee van een blik met seal al eens eerder aan het marketingteam geopperd. Het was wachten op de juiste gelegenheid.

Verkade wilde een multi-inzetbare blikverpakking laten maken om mini-chocolaatjes en drie losse chocoladerepen in te verpakken. Het blik zou vooral als cadeau ingezet worden en moest daarom door de brievenbus passen en de inhoud licht- en luchtdicht verpakken.

Ontwerp van blik

Aan historie is bij Verkade geen gebrek, dus voor dit cadeau werd goed gekeken naar vroeger. Er werd een ontwerp uit 1911 uit de kast gehaald en aangepast aan de hedendaagse standaard. De layout, gebruikte typografie en vooral de beroemde print van een Meisje van Verkade gaven het full colour bedrukte blik een iconische uitstraling.

De licht- en luchtdichtheid werd bereikt door een papieren seal toe te passen dat vastgemaakt zit aan het blik zelf. De seal hebben we benut voor wat story telling over Verkade. Middels een lipje kon het seal langs een scheurlijn opengetrokken worden. De inhoud bleef tot aan het moment van verbreken een verrassing!

Productie van blik

Er zijn technisch wat hoogstandjes uitgehaald om dit blik te produceren. We vertelden al over het papieren seal met scheurlijn. Om het blik te kunnen voorzien van inhoud, leverden we het met losse bodem aan. De bodem is dusdanig gefabriceerd, dat deze er na het vullen op gezet kon worden. Zo ontstond er een hermetische afdichting die alleen nog maar te verbreken was door het seal aan de bovenkant te openen.

Het blik is door haar grote succes ook in andere designs ingezet. Het is een heus collectors item geworden!

Deel deze pagina