Tony’s Chocolonely

Stapelblik voor chocoladerepen

Tony’s Chocolonely was op zoek naar een verpakkingsfabrikant die een echte eyecatcher kon produceren voor haar overheerlijke chocolade. We ontwikkelden een luchtdicht opbergblik met drie onderling verwisselbare blikken.

Eisen van Tony

Tony’s Chocolonely zocht naar een manier om drie chocoladerepen apart te verpakken. Deze eis kwam voort uit het feit dat de geur en smaak van de ene chocoladereep niet overgedragen mocht worden op de andere. Het eindproduct moest bovendien op verschillende manieren samen te stellen zijn, zodat er gewisseld kon worden met de betreffende chocoladerepen. Daarnaast moest de uitstraling passen in de kenmerkende huisstijl.

Ontwerp van blik

We hebben voor deze blikverpakking veel tijd gestoken in de creatiefase. Er waren diverse brainstorms en testrondes nodig om tot een stapelblik te komen dat voldeed aan onze standaard. Om Tony’s Chocolonely te overtuigen van onze plannen, zetten we 3D-visualisatie in. Zo konden we naast onze uitleg ook inzicht verschaffen in hoe het eindproduct eruit zou komen te zien.

Productie van stapelblik

Eenmaal goedgekeurd, konden we aan de slag met de productie. We hadden een opbergblik bedacht dat bestond uit drie onderling verwisselbare blikken die naadloos op elkaar aansloten. Vooral de aansluiting van het gele lintje met de smaakaanduiding aan de zijkant luisterde nauw. De stapelblikken konden een aparte chocoladereep bevatten, omdat ze luchtdicht waren. Qua ontwerp weken ze van elkaar af door gebruik te maken van de kleurrijke look & feel.

Het artwork werd offset gedrukt in PMS-kleuren. De binnenkant van de blikken zijn ook meegenomen. Om de uitvoering zo strak mogelijk te houden, hebben we geen kralen aan deksel en bodem toegepast. De merknaam in het deksel hebben we voorzien van een embossing (reliëfdruk).

Tony blij met het eindresultaat, chocoladeliefhebbers blij met de smaak en het Zaanlandia-team trots op het technische hoogstandje.

Deel deze pagina