Smit & Dorlas dispenserblik

Presentatieblik voor koffiebenodigdheden

Smit & Dorlas zocht een praktisch opbergblik voor koffiebenodigdheden dat ze op tafels en barren kon zetten. We realiseerden een dispenserblik waarin suiker, melk en zoetwaren (zoals koekjes of noga) verstrekt konden worden.

Eisen van Smit & Dorlas

Smit & Dorlas had de behoefte om nog prominenter onder de aandacht te raken bij hun eindklant: de koffiedrinkende consument. Ze wilde een bruikbaar product ontwikkelen dat in lijn lag met hun koffieassortiment en voor veel exposure zou kunnen zorgen. De inzet van hun eigen klanten (horeca en bedrijven) leek een perfect marketingkanaal.

Het idee van een dispenserblik kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Als je het over koffie hebt, zijn melk, suiker, zoetjes en koekjes natuurlijk niet weg te denken. Maar op de restauranttafel en bar wil het nog wel eens schorten aan een nette presentatie. Daar lag een kans.

Ontwerp van blik

We ontwierpen een universeel inzetbare dispenser die direct klaar was voor gebruik (Ready to Use Packaging). Door aan de voorzijde te kiezen voor een klep die open kon blijven staan, konden de koffiebenodigdheden of zoetwaren er zo uitgepakt worden. Het blik kreeg de kenmerkende gele bedrijfskleur en werd in de productie op moderne wijze afgewerkt.

Productie van dispenser

De dispenser voor Smit & Dorlas is gedrukt in Pantonekleuren. Een watermerk van het logo is op een frivole plek aangebracht in reliëfdruk (embossing). Het deksel van de dispenser scharniert, zodat het nooit kwijt raakt. De afwerking is gedaan met een matte lak, om het een extra trendy uitstraling te geven.

Het blik is een ware eyecatcher voor iedere horecazaak of voor in de pantry op kantoor. Een onverwoestbare reclamedrager voor deze koffiebrander.

Deel deze pagina