Tommy Hilfiger

Luxe blikverpakking voor kleding

Tommy Hilfiger was in de markt voor een luxe cadeauverpakking voor sokken. We produceerden een internationale geschenkverpakking die secundair als bewaarblik voor accessoires gebruikt kon worden.

Eisen van Tommy

Tommy Hilfiger was op zoek naar een geschenkverpakking voor de verkoop van 4 en 5 paar herensokken in winkels en warenhuizen over de hele wereld. De blikverpakking moest opvallen (promotie), duurzaam zijn (restwaarde hebben) en wereldwijd als luxe worden ervaren. Verder lag er de eis dat de kwaliteit van de blikken en bedrukking hoogwaardig moest zijn, aangezien ze naast elkaar zouden worden gepresenteerd. Als laatste moest het blik onbeschadigd gedistribueerd kunnen worden, terwijl de (wisselende) inhoud eenvoudig bereikbaar bleef voor het scannen bij de kassa.

Ontwerp van blik

Om de internationale ‘look and feel’ uit de briefing te bereiken, kozen we voor een skyline in wit, blauw en zilver.

Het primaire doel van het blik was het trekken van aandacht en verkopen van de sokken. Maar secundair kon het dienst doen om accessoires zoals horloges, armbandjes, manchetknopen of riemen in op te slaan. Zo bleef het merk onder de aandacht en kreeg het blik een tweede leven.

Om ook aan de laatste eis te voldoen, ontwierpen we een kartonnen beschermhoes met een uitsparing voor het scannen van de barcode van het product.

Productie van blik

We gaven de blikverpakking extra allure en cachet mee door het geen glanzende, maar een matte lak te geven. Er is gebruik gemaakt van een vast scharnierend deksel, zodat het eenvoudiger te openen en sluiten is. Binnenin is een full colour bedrukt kartonnen doosje toegevoegd, om de sokken steun te geven en netjes te presenteren. Met een zelfklevende banderol kon het deksel van het blik verzegeld worden.

Deze geschenkverpakking is wereldwijd door Tommy Hilfiger verkocht. Wegens het succes van de verkopen is dit blik meerdere keren herhaald. We zijn zeer tevreden met dit eindresultaat en trots op de extra exposure die we Tommy Hilfiger hebben kunnen bieden.

Deel deze pagina