Enza Zaden

Licht- en luchtdicht blik met sluiting

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat zaden ontwikkelt en wereldwijd verkoopt. Het bedrijf wilde een stapelbaar blik hebben dat 100% licht- / luchtdicht is en bovendien eenvoudig is te openen.

Eisen van Enza Zaden

Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen en exporteert haar zaden over de hele wereld. Haar veredelaars werken met hoogwaardige natuurproducten, ondersteund door geavanceerde technologie.

Het bedrijf wilde een barrière-blikverpakking laten maken voor pillen en zaden. Het blik moest 100% licht- en luchtdicht zijn, omdat deze kostbare producten door transport en klimatologische invloeden niet mogen breken of scheuren.

De blikken moesten door telers en eindgebruikers goed zijn op te stapelen. Daarnaast moesten de blikken voorzien worden van een eenvoudige opentreksluiting (EOE).

Ontwerp van luchtdicht blik

De drie blikken werden voorzien van diverse designs in de groene huisstijl van Enza Zaden. Er zijn full colour foto’s van de producten gebruikt voor het verhogen van de herkenbaarheid met daarbij zowel een commercieel als praktisch doel in gedachten.

Productie van blik

Voor Enza Zaden hebben we de naad van de blikken gelast voor optimale lucht/lekdichtheid. Tijdens de productie werden de blikken tevens getest op luchtdichtheid.

Door het innemen van de onderzijde van het blik (necken) wordt de diameter aan de onderzijde kleiner ten opzichte van de bovenste. Hierdoor worden de blikken makkelijk stapelbaar. Een aanvullend voordeel is de fixatie gedurende het transport. Geneckte blikken steken in de doos in elkaar, zodat ze niet gaan schuiven.

Er is bij deze blikken een hoogwaardige offsetbedrukking toegepast. Ze hebben een Easy Open End met openingsinstructie voor landen met een lage taalletterigheid.

Deel deze pagina