Grootste blik ter wereld

In 1994 besloten we te kijken of we de grootste snoeptrommel ter wereld konden maken. Het leek ons leuk om kans te maken op een vermelding in het Guinness Book of Records. Een prachtige uitdaging, want alles moest met de hand gemaakt worden.
Corus, destijds Hoogovens, leverde na het tekenen van de patronen op ons verzoek 10 meter blik van 0,5 millimeter dikte. Normaal werken we met 0,23 millimeter, maar dit blik moest vanwege de grootte sterker zijn.

Eerst walsten en soldeerden we de romp. De bodem bestond uit twee delen, omdat de diameter van het blik 1,60 meter moest worden. De hoogte maakten we 1 meter en de omtrek 5 meter. Daarmee kwam de inhoud van dit blik op 1.800 liter. Onze laatste taak was het produceren van een passende deksel voor de uitzonderlijk grote romp. Het was een moeilijke en zware klus die qua productie een week in beslag nam. Het blik woog uiteindelijk 50 kilo.

Er was internationaal veel aandacht voor deze snoeptrommel. Zo is hij op de ISM in Duitsland, de grootste zoetwarenbeurs die er bestaat, gebruikt als promo. We lenen het blik op aanvraag nog steeds uit. En als klapper op de vuurpijl: in 1995 kregen we een vermelding in het boek van Guinness World Records voor het grootste blik ter wereld!