Persoonlijk: Sandra van Drimmelen

Een serie portretten van de mensen achter Zaanlandia Blik. Als tweede in de serie: Sandra van Drimmelen, 50 jaar en sinds 2008 commercieel binnendienst medewerkster van Zaanlandia Blik.

In het verleden werkte Sandra tijdelijk een korte periode bij Zaanlandia Blik, in een periode dat de vader van Daan Kriek (de huidige directeur-eigenaar), Jan Kriek, ook nog betrokken was bij het bedrijf. Die goede, warme ervaring maakte dat ze een aantal jaren later een gesprek aanvroeg met Daan. Ze werd direct aangenomen.

Breed en afwisselend takenpakket

Sandra: “De bank- en makelaarswereld waar ik uitkwam had destijds voor mij z’n uitdagingen verloren. Bij Zaanlandia Blik daarentegen, is de variatie aan werkzaamheden groot en uitdagend. Van klantcontact tot het maken en opvolgen van offertes. Van het ontwikkelen van de kerstcollecties tot het beheren en verzorgen van marketing taken. Het onderhouden van de contacten met onze Aziatische partners is eveneens een mooie aanvulling op mijn takenpakket.

Onderdeel van een lange traditie

Werken voor een familiebedrijf als Zaanlandia Blik is speciaal. De geschiedenis is overal aanwezig. Sandra: “Kriek senior komt zo nu en dan nog voor in de verhalen die de geschiedenis vormen van het bedrijf. Je voelt dat je onderdeel bent van een lange traditie. Dat vergroot de betrokkenheid bij het bedrijf. Dat vind ik belangrijk. In de praktijk zie je dat opdrachtgevers de verbondenheid met het product en de zorg voor kwaliteit herkennen. Grote en langbestaande namen als Bolletje en Verkade voelen zich daarom thuis bij Zaanlandia Blik.

Persoonlijke betrokkenheid

Het commerciële team in Krommenie is compact. De samenwerking verloopt soepel en het team is slagvaardig, pieken in hoeveelheid werk kunnen we goed bolwerken. Sandra: “Nog even terugkomend op het familiebedrijf: Daan is inmiddels zelfstandig directeur-eigenaar maar voor mij voelt het hechte team waarin ik werk ook als familie. We ondersteunen elkaar zo veel als mogelijk. We werken hard om het beste resultaat te bereiken. We zijn betrokken bij elkaar, bij elke opdrachtgever en elke productie, van het begin tot het eind.

Grote projecten

Zaanlandia is een bedrijf dat tastbare producten maakt. Een project heeft een kop en een staart. Het is daarom relatief eenvoudig om duidelijk te maken waar Zaanlandia Blik voor staat. Sandra: “Een project waar ik bijvoorbeeld trots op ben is het Verkade 125 jaar Jubileumblik. Dit ging om een blikverpakking in 2 versies en met een boter-kaas-eieren spel binnenin het deksel gedrukt. De uitdaging zat hem –naast het blik- met name in de diverse aanvullende elementen, zoals kaarten, speluitleg, stickers etc. maar ook in de logistieke afhandeling én de vele contacten met Azië en de mensen van Verkade. Zowel zij als wij zijn als bedrijf gevestigd in de Zaanstreek en dat spreekt mij als echte Zaanse natuurlijk aan. Daarnaast werden de blikken enhousiast ontvangen en mocht ik Zaanlandia representeren tijdens de door het jubilerende bedrijf georganiseerde festiviteiten. Het hele proces kreeg daardoor nog een extra persoonlijk tintje.”

Kerst in de zomer

Ook in de zomer ben ik bij Zaanlandia Blik in kerstsfeer. Dan zijn we net klaar met de uitmonstering van de huidige kerstcollectie maar bereid ik ons voor op het aankomende verkoopseizoen en blikken we vast vooruit naar ideeën voor het komende jaar. We werken deels samen met partijen die thema’s bedenken voor de vulling om samen tot een aantrekkelijk pakket te komen. In de kerstcollectie en het fotograferen ervan kan ik mijn eigen creativiteit kwijt!

Deel deze pagina