Ik recycle blik

Van alle verpakkingsmaterialen is blik de meest gerecyclede verpakking. Sterker nog: blik is oneindig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit! Op dit moment wordt 95% van de blikverpakkingen gerecycled. Om dit bij het grote publiek bekend te maken is onlangs de voorlichtingscampagne Ik Recycle Blik georganiseerd.

Promotiefilmpje Zo wordt blik gerecycled:


 

Blik: kampioen recycling

De Stichting Kringloop Blik  (SKB) heeft samen met Albert Hein, een unieke actie georganiseerd om te benadrukken dat blik kampioen recycling is. Consumenten konden tijdens de actieperiode 3 blikjes kopen en vervolgens de kassabon inleveren voorzien van hun naam en adres. Ook werden consumenten uitgenodigd om zichzelf op de foto te zetten met de fietsen die waren opgesteld in de verschillende winkels. Door deze te delen op sociale media (mijn  blikmoment) konden andere consumenten zien welke winkels meededen.

Twee maanden lang zijn onder de deelnemers in totaal 900 bijzondere fietsen verloot. Elke fiets vertegenwoordigde een waarde van €400. Als fabrikant van duurzame blikverpakkingen, heeft Zaanlandia Blik de campagne ondersteund.

 width=

Gerecyclede fietsen

De 900 fietsen die werden verloot zijn zeer bijzonder, want ze zijn namelijk ook gemaakt van gerecycled blik!

 width=

 

Deel deze pagina