Zaanlandia Blik 110 jaar

Zaanlandia Blik is klein genoeg om flexibel en slagvaardig te zijn. Maar ook groot genoeg om het beste product tegen de beste prijs aan te bieden. In de ruim 110 jaar van ons bestaan hebben we het vertrouwen gekregen van gerenommeerde ondernemingen.

Al meer dan 110 jaar IJzersterk in blikverpakkingen

In 1907 begon Franciscus Wilhelmus Kriek zijn eigen blikbedrijf in Krommenie. Ruim 110 jaar later is dit bedrijf uitgegroeid tot de onbetwiste specialist in blikverpakkingen: Zaanlandia Blik. Van opvallende blikken voor promotionele acties tot industriële blikverpakkingen die aan de strengste normen voldoen – wij maken het voor u.

Zaanlandia Blik nog steeds een echt familiebedrijf. Met achterkleinzoon Daan Kriek aan het roer. Sinds ons eerste sigarenblikje uit 1907 hebben wij een schat aan ervaring opgedaan met de productie van blikverpakkingen.

Generaties-Kriek

Specialist in blikverpakkingen

Zaanlandia Blik is inmiddels specialist in de productie van- en handel in blikverpakkingen. Dankzij de productie op onze eigen locatie en de samenwerking met een breed netwerk van handelspartners kunnen wij een scala aan blikverpakkingen aanbieden in vrijwel elke denkbare vorm.

Zaanlandia Blik werkt voor grote en kleine opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren en branches. Van de voedingsmiddelen- tot de chemische industrie. Blik wordt ook ingezet voor promotionele acties op de winkelvloer. De blikverpakking is onderscheidend als opvallende en duurzame reclamedrager. Bovendien is blik ook nog eens 100% recyclebaar en zonder kwaliteitsverlies opnieuw te gebruiken, zonder verspilling van materiaal en energie. Bijzonder milieuvriendelijk dus.

Industriële blikverpakkingen in grote en kleinere oplagen, een exclusieve verpakking voor een fles champagne, voor een promotionele actie of voor een bijzondere spijkerbroek… u zegt het maar. Wij zorgen dat de verpakking van uw product geheel naar wens is. Een blikverpakking die misschien ook nog in de prijzen valt, want in het verleden zijn onze verpakkingen herhaaldelijk bekroond, o.a. met de Zilveren en Gouden Noot. Prijzen voor innovatieve verpakkingen, die jaarlijks worden uitgereikt door het Nederlands Verpakkingscentrum.

Geschiedenis-Hart-voor-Blik

Blik is onverminderd populair

Blik maakt van uw verpakking een echte blikvanger. Bedrukt in offset,  full color of PMS kleuren, gezeefdrukt, met een reliëfdruk (pregen) of voorzien van een venster. En dat in combinatie met allerlei vormen die verkrijgbaar zijn. Blik is door z’n duurzaamheid bovendien uitermate geschikt voor het bewaren van allerhande stoffen/materialen en producten. In deze tijden komt daar nog een belangrijk voordeel bij. Met 91% recycling is blik het meest hergebruikte materiaal in Nederland.

Geschiedenis-Postcodeloterij-blik

Van Azië tot Zaanlandia

In Wormerveer produceren we kleine en grotere series. Blikverpakkingen die zeer specifieke kennis vereisen of snel geleverd moeten worden. Maar als het om speciale vormen of grote series gaat, doen we een beroep op onze vaste partners elders in Europa of in China. Zij staan garant voor eersteklas blikverpakkingen in alle denkbare vormen. En dat tegen zeer aantrekkelijke condities.

China-1

Productie én handelsbedrijf

Behalve een productiebedrijf zijn we ook een handelsbedrijf. Aan de ene kant hebben we een uitgebreid machinepark voor de lokale productie van zowel standaard als niet-standaard blikverpakkingen. Aan de andere kant kunnen we dankzij onze handelscontacten, een enorm scala aan verpakkingen in speciale vormen aanbieden. Dat is interessant als u een grotere oplage nodig heeft en over een beperkter budget beschikt.

g3503

Klein genoeg en groot genoeg

Zaanlandia Blik is klein genoeg om flexibel en slagvaardig te zijn. Maar groot genoeg om het beste product tegen de beste prijs aan te bieden. In de ruim honderd jaar van ons bestaan – we dragen inmiddels met trots het predikaat Hofleverancier – hebben we het vertrouwen gekregen van gerenommeerde ondernemingen. Voor wie we de meest uiteenlopende blikverpakkingen hebben ontwikkeld.

Geschiedenis-Blikopener