Speciale vormen

Omdat blik zich goed laat plooien zijn de mogelijkheden voor speciale vormen eindeloos. Zo maakten we een volledig bol blik voor een Edammer kaas. We zijn altijd op zoek naar de nieuwe mogelijkheden, waarbij ons geen beperking in de weg staat.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Een blikverpakking kan elke gewenste vorm aannemen. Een blik in de vorm van een champagnefles, een glas bier, een euromunt, een theedoos met vakverdeling, een koffieblik met een dispencer of bijvoorbeeld een Edammer kaas. Zo wordt uw verpakking een uniek en zeer opvallende verschijning die niet snel vergeten zal worden. De publicitaire waarde ervan zal enorm stijgen. Vroeger werd dit ook al onderkend gezien de vele prachtige voorbeelden in de Zaanlandia collectie.

Speciale-vorm-kerstSpeciale-vormen-boekSpeciale-vormen-drosteSpeciale-vormen-Fles
Frico kaasblik
Het extreem diepgetrokken kaasblik is een mooi voorbeeld van de technische mogelijkheden van het materiaal. Het bolletje bestaat uit twee delen die voorzien zijn van een schroefdraad. De bedrukking wordt vooraf zodanig vervormd dat hij na afwerking perfect ‘terug vervormd’.

Speciale-vormen-Edammer

Hybride
Blik is goed te combineren met andere materialen. Het is een fantastisch materiaal maar soms vereist de functie van een blikverpakking dat een ander materiaal wordt toegevoegd. Zo ontstond een kunsstof schenktuit op een blik voor chemische lakken, of een leren deksel op een blik dat dienst deed als relatiegeschenk. Een helder transparant venster van kunstof is ook een aantrekkelijke toevoeging aan een blikverpakking. Soms is de inhoud heel erg kwetsbaar. Dan voorzien we de binnenkant van een velours inlay die de inhoud extra beschermd. Denk daarbij aan een vulpen, een mobiele telefoon of bijvoorbeeld een parfumfles.

Hybride-Zilveren-Noot-1Hybride-ZBklikblikHybride-blik-met-flessen-er-inHybride-blik-leer