Maatschappelijk betrokken blikproducent

Zaanlandia Blik is sinds 1907 verbonden met de Zaanstreek. De 'blikfabriek' van Zaanlandia is bekend in de wijde omgeving. Dit maakt dat we maatschappelijk betrokken zijn en steunen daarom regelmatig goede doelen in onze streek.

Blik inspireert de jeugd

Eind 2006 nodigde Zaanlandia Blik een aantal scholen in de Zaanstreek uit om mee te denken met het 100-jarig bestaan. Vanuit de gedachte dat de jeugd de toekomst heeft, vonden we het een goed idee om jonge mensen kennis te laten maken met het blikproduct. De leerlingen van het Pascal College in Zaandam waren direct erg enthousiast en gingen in een aantal werkgroepen aan de slag met het blik dat we beschikbaar stelden. De verschillende groepen kregen verschillende opdrachten:

+ werk met nieuwe en oude technieken;
+ maak een blik over het thema ‘tijd’;
+ maak een lawaaimachine geïnspireerd op het werk van kunstenaar Jean Tinguely;
+ maak het ideale huis van blik in combinatie met hout.

Tijdens het jubileumfeest werden de eindresultaten tentoongesteld en een selectie van de werken en hun jonge makers staat hieronder afgebeeld

Scholenproject-collage

[Z]aan de wandel & a sister’s hope

[Z]aan de Wandel is een jaarlijks terugkerende wandeltocht door de Zaanstreek. Doel: geld inzamelen ter ondersteuning van ‘A Sister’s Hope’’, een internationale organisatie die onderzoek naar borstkanker meefinanciert. Onder het motto “Leuk voor jou, goed voor een ander” hebben dit jaar 1.200 enthousiaste deelnemers 27.500 euro bij elkaar gewandeld. Medewerkers van Zaanlandia Blik, waaronder directeur Daan Kriek, liepen mee.

Bewustwording

Daan werd in zijn nabije omgeving geconfronteerd met borstkanker. Het maakte hem bewust van de noodzaak iets bij te dragen aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte. [Z]aan de Wandel kwam op z’n pad en hij besloot met Zaanlandia Blik één van de vaste sponsors te worden.

Anderen overhalen MEE te DOEN

Naast een financiële bijdrage aan [Z]aan de Wandel produceerde en stelde Zaanlandia Blik twee blikken ter beschikking. Een spaarblik dat werd gevuld met een informatiepakket om ook andere bedrijven over de streep te halen en mee te doen. Alle deelnemers die de loop voltooiden kregen een grote ronde trommel, gevuld met allerlei presentjes. Lees meer & schrijf je in voor volgende editie!
www.zaandewandel.nl
www.asistershope.nl

Zaandewandel2

100 jaar voetbalclub Zaanlandia

Naast Zaanlandia Blik zijn er meer bedrijven en verenigingen die meer dan 100 jaar bestaan. ZVV Zaanlandia bereikte deze mijlpaal  in 2013 en dat werd mede gevierd met een speciaal ontworpen en door Zaanlandia gesponsord jubileumblik.

MVO-ZVV-Zaanlandia