Innovatie

Een slimme vorm, een mooie combinatie in materiaal, een effectieve productiemethode of bijvoorbeeld maatwerk in kleine oplagen. We verzinnen altijd de beste oplossing voor u. Altijd flexibel en altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen.

BRC certificatie

dnv-logo_innovatie Blikverpakkingen zijn ideaal voor voedingsmiddelen. Daarbij is van groot belang dat de hygiene en veiligheid van de productie aan de hoogste eisen voldoet. Onze klanten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze blikverpakkingen en het productieproces. Jaarlijks wordt wij daarom door gecontroleerd op het gebied van voedselveiligheid door British Retail Consortium (BRC). Het internationaal erkende BRC keurmerk waarborgd deze vereisten. Sinds 2014 heeft Zaanlandia Blik dit keurmerk. Daar zijn we trots op want zo’n certificering krijg je niet zo maar!

Wat houdt de BRC certificatie in?

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn. In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

Lees meer over de BRC-Food certificering

Innovatie-BRC

Innovatie is onze grootste drijfveer

De werkprocessen binnen Zaanlandia Blik zijn daarom altijd flexibel en ze staan altijd ter discussie. Altijd ten dienste van het beste product voor de beste prijs. Deze werkprocessen worden optimaal bewaakt doordat Zaanlandia een one-stop service levert.

Nieuwe fabriek

De nieuwe fabriek in Wormerveer, op een steenworp afstand van de oude, voldoet volledig aan de modernste eisen. De productiehal is licht, ruim, veilig en schoon.

Zaanlandia-Wormerveer banner

Prijswinnend blik

Al weer wat langer geleden maar nog steeds bijzonder is het transportblik voor medisch toegepast radioactief materiaal. Het blik won de ‘Zilveren noot’, de prijs voor meest innovatieve verpakking.

Innovatie-Zilveren-Noot-2De grootste snoeptrommel ter wereld is natuurlijk gemaakt door Zaanlandia Blik. Met een officiële vermelding in het Guinness Book of Records. Het blik heeft een diameter van 1 meter 60, de hoogte is een meter, de omtrek vijf en de inhoud van het blik is 1.800 liter. In totaal weegt het blik 50 kilogram.

Creatief-Grootste-blik

Konisch blik met spanring

Zaanlandia Blik was de eerste producent die konische blikken produceerde. Het maakt de blikken moeiteloos stapelbaar. De spanring en de rubber compount in de deksel maken het blik luchtdicht.

Innovatie-Konisch-blik-innovatie

Koffie blik met dispenser

Een recente innovatie is het koffieblik met de dispencer voor zogenaamde ‘singel packs’. De dispenser is volledig geïntegreerd in het ontwerp en uitgevoerd in blik.

Innovatie-Koffieblik-dispenser